Leke Tutmaz, Mermer Görünümlü Porselen

Leke Tutmaz, Mermer Görünümlü Porselen

Leke Tutmayan Mermer (mermer görünümlü porselen) gibi tasarım projelerinde kullanım için seçenekler arasında birçok malzeme vardır. Bu malzemeler çok yönlü olmasına ve çeşitli uygulamalar için kullanılabilmesine rağmen, insanların belirli bir proje için hangi yüzey malzemelerinin kullanılacağına ilişkin kararları etkileyen tercihleri ​​vardır.

Mermerin birçok kullanım şekli vardır. İlk olarak, tezgahlar için mermer kullanılabilir. Mermer tezgahlar, porselen tezgahlar ile karşılaştırıldığında biraz daha fazla dikkat çekse de, birçok insan için güzellikleri eşsizdir. İkincisi, duvarlar kaplamaları ve zemin döşemeleri için mermer plakalar kullanılabilir, yine malzemenin görünümü birçok insan için arzu edilir düzeydedir. Karşılaştırmalı muadili gibi, porselen de çeşitli uygulamalar için kullanılır. Porselenin özellikleri mermerden çok farklı olsa da bazı kullanım alanları aynıdır. Yine de kullanım farklılıkları, bu malzemelerin nasıl bir kontrast oluşturduğunun göstergesidir. Porselen için bazı kullanımlar aşağıdaki üç uygulamayı içerir. İlk olarak, döşeme için porselen plakalar kullanılır. Porselen dayanıklıdır ve dayanma yeteneği sunar. İkincisi, duvar kaplaması olarak daha büyük formatlardaki porselen plakalar kullanılır. Üçüncüsü, porselen daha yakın zamanda tezgahlar için kullanılan bir malzeme haline gelmiştir. Mermer, porselen gibi diğer yüzey malzemelerine kıyasla nispeten yumuşaktır. Bu nedenle döşeme ve tezgah gibi yüzeylerde de kullanılır. Diğer doğal taşlar veya benzer amaçlarla kullanılan bazı insan yapımı malzemeler kadar sert değildir. Mermeri bu kadar özel bir malzeme yapan özelliklerden biri de budur. Mermer neden diğer malzemelerden daha yumuşaktır? Mermer, diğer doğal taşlar gibi minerallerden oluşur. Ancak doğal mermerde birincil maddelerden biri kalsit olarak da adlandırılan kristal formdaki kalsiyum karbonattır. Bu madde "yumuşak" bir maddedir ve doğru aletler kullanıldığında mermerin (ve diğer doğal taş türlerinin) işlenmesini kolaylaştıran şeydir.

Porselen de, onu belirli uygulamalar için çok faydalı kılan bazı belirgin özelliklere sahiptir. Porselenin dikkat çeken özelliklerinden biri sertliğidir. Bu sertlik, onu çizilmeye karşı dayanıklı ve ısıya dayanmasını sağlayan çok dayanıklı bir malzeme yapar. Bu nedenle porselen birçok kişi tarafından çeşitli projelerde kullanılmak istenmektedir. Çizilmeye ve leke tutmaya dirençli olduğu için leke tutmaz mermer olarak da nitelendirilebilir.

Marmicera olarak; porselen Seramik ürünlerimiz, bisküvi ismi verilen Kil, Kaolin; kuvars vb. ürünlerin maden ocaklarından alınarak, agrega büyüklüklerine göre yatay tamburlarda içlerinde küçük bilyeler eklenerek elenme ve ayrıştırma işlemlerinden geçirilmesi ve daha sonra dinlenmeye alınarak içlerinde %5-6 nem kalana kadar bekletilir. Daha sonra çamurlaştırılarak ve sıcak basınçlı hava ile karıştırılarak ayrıca bisküvi hammaddesinin içine 46 çeşit maden katılarak oluşturulur. Bu aşamadan sonra ürünlerimiz 450 bar basınçla preslenir ve istenen kalınlığa ( 6mm-9mm-12mm-20mm ) getirirlir.

Daha sonra sırlama işlemi, baskı işlemi ile fırınlara gönderilir, yaklaşık 1.200 derece ısıda pişirilen ürünlerimiz tamamen içindeki madenlerle kaynaştıktan sonra Nano kaplama ile tekrar kaplanır, ortaya çıkan üretim %0,3 emicilik oranı ile emiciliği olmayan, leke tutmayan bir özelliğe sahip olur.

Leke Tutmayan Mermer Görünümlü Porselen

Leke tutmayan mermer görünümlü porselenler bir çok mimar tarafından farklı avantajları olduğu için son dönemde ciddi oranda tercih edilmektedir. Mermer görünümü bire bir porselen üzerinde uygulanabilmektedir. Porselen ürünler ise leke tutmaz, sıcağa dayanıklıdır. Bu gibi özelliklerden dolayı mermere oranla daha çok tercih edilebilir bir noktaya gelmiştir. Görünüm olarak mermer havası vermesi dolayısıyla porselen ürünlerimize leke tutmayan mermer gibi adlandıranlar da sektörde mevcuttur. Oysa ki mermer ve porselen farklı ürünlerdir.